Na een kort privé optreden van drie nummers, was het aan mij de eer om de bandleden van de nieuwe, veelbelovende band Delusion een paar vragen te stellen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Omdat de meeste meiden waarschijnlijk nog nooit van deze band gehoord hebben, vertel ik hieronder in het kort wie de bandleden zijn en welke rol ze in de band hebben. Delusion bestaat onder andere uit twee zangeressen, de zestienjarige Elianne (links) en de vijftienjarige Jessica. Helaas moet de band het tijdelijk zonder Jessica doen, want zij is bezig het ver te schoppen in de televisietalentenjacht X-Factor.

De band bevat natuurlijk niet alleen twee zangeressen, maar ook nog twee gitaristen, namelijk de zeventienjarige Sander (achterin, zwart vest) en de zestienjarige Menno (achter, in het wit). De rol van bassist wordt op zich genomen door Guido (rechts) en Daan (midden), met zijn veertien jaar de jongste van het stel, zorgt voor de drum.

Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen?
“Door de muziekschool waar wij allemaal les hebben. Je kon je opgeven en dan werden er groepen ingedeeld. Begin september is Delusion daar uit gerold.”

Wat voor muziek maken jullie?
“We spelen eigenlijk van alles en bepalen onderling welke nummers we spelen. Het is natuurlijk belangrijk dat de zangeressen de nummers zien zitten, want anders wordt het vrij lastig.”

Hebben jullie ook eigen nummers?
“Op dit moment hebben we nog geen eigen nummers, maar we zijn er wel mee bezig. Dus binnenkort waarschijnlijk wel!”

Wat is jullie favoriete nummer om te spelen?
“Nobody’s Wife is absoluut het favoriete nummer om te spelen.”

Treden jullie wel eens op?
“We hebben tot nu toe twee keer een optreden gehad. De eerste keer was in november op een feestje van de moeder van drummer Daan.”

“Het tweede optreden vond plaats in Kwatro, een kroeg in Alphen aan den Rijn. Dit was op een bandjesavond van de muziekschool, daar mogen dan vier bandjes optreden waaronder wij.”

Waar zouden jullie op willen treden?
“De Heineken Music Hall of het Gelredome lijkt ons wel iets, maar als we echt overal uit mogen kiezen, trekken New York en Las Vegas natuurlijk ook wel! Hoe gaaf zou dat zijn?”

Is de band goed te combineren met school?
“Meestal wel, eigenlijk gaat de band voornamelijk voor school. Alleen met proefwerkweken kan dit af en toe een probleem opleveren. Maar verder is het eigenlijk prima te combineren.”

Bij wie zouden jullie in het voorprogramma willen staan?
“In het voorprogramma van de band Muse staan, lijkt ons een hele eer. Daarnaast heeft Elianne ook wel een voorkeur voor Jason Mraz of Jack Johnson.”

Willen jullie van muziek jullie werk maken of is het gewoon een leuke hobby?
“Het liefst willen we er wel ons werk van maken. Daarom doen de meeste van ons nu auditie voor het conservatorium. Helaas is het niet heel gemakkelijk om daar binnen te komen als gitarist of bassist.”

Waar zien jullie jezelf over tien jaar?
“Over tien jaar kent iedereen ons en zijn we wereldberoemd. We hebben dan een studio in de achtertuin waar we de hele dag muziek maken.”

Na twee optredens en een repetitie van de band bijgewoond te hebben, kan ik met gemak zeggen dat ik fan ben van Delusion.