Hoe vaak krijgen we wel niet te horen dat studenten zoveel drinken en dat het best allemaal wat minder mag? Nu is gebleken dat het allemaal wel mee valt met de zuipende student. De meeste studenten drinken namelijk helemaal niet zoveel.

Het merendeel van de studenten drinken niet absurd veel en houden zich netjes in toom, blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de Groningse politie en Rijksuniversiteit Groningen. Rond de duizend eerstejaarsstudenten hebben meegewerkt aan het onderzoek in 2009-2010. Ze moesten vragen beantwoorden over onveilig seksueel contact, agressie, criminaliteit, of ze drugs gebruiken en natuurlijk het aantal alcoholische versnaperingen.

Gemiddeld drinken studenten uit het eerste jaar per week 10 glazen alcohol. Meiden weten beter maat te houden dan de jongens, namelijk ongeveer 6 glazen per week. Jongens houden wel van een biertje en drinken er ongeveer 16 per week. Het verschil tussen jongens en meiden is dus aardig groot. Hoeveel glazen drinken jullie gemiddeld per week?