De plannen lagen er al, maar vanaf november is het dan zover. Dan mag je beginnen met het nemen van rijles als je 16,5 jaar bent.

We hadden het er al eerder over, maar nu worden de plannen echt uitgevoerd. Vanaf november dit jaar kun je op 16,5-jarige leeftijd al beginnen met rijles nemen en het leren van de theorie. Als je je rijbewijs gehaald hebt, mag je al op je 17e beginnen met rijden!

Er zit wel een voorwaarde aan, alleen in de auto stappen is dan nog verboden. Je mag in bezit van je rijbewijs op je 17e autorijden, maar dan wel samen met een ervaren bestuurder. Op deze manier heb je al genoeg rijervaring als je vanaf je 18e alleen de weg op mag.

De overheid heeft dit besloten, omdat jongeren die op 18-jairge leeftijd hun rijbewijs halen vaak gelijk alleen in de auto stappen. Ze hebben dan nauwelijks ervaring en dit zorgt voor veel ongelukken. Wat vinden jullie ervan dat je straks als 17-jarige al mag autorijden?