In sommige steden gaat carnaval op vrijdag al van start, maar het grote feest begint toch wel aanstaande zaterdag. Dit is een reden om je meest gekke outfit aan te trekken en om te hossen op de carnavalskrakers. Weet je nog niet waar je heen moet? Hieronder vind je de leukste plekken om uit te gaan met carnaval 2011.

Lampegat (Eindhoven)
Tijdens carnaval is Eindhoven even geen Eindhoven meer, maar Lampegat. Omroep Brabant organiseert om 15.00 uur Drie Uurkes Vuuraf, dan begint het feest al. Op zaterdagmiddag om 13:00 uur kan je in Lampegat kijken naar de optocht met mooie praalwagens. Als jij het hier te koud voor vindt, kan je ook gaan hossen in de grote feesttent op de Markt, of meelallen met de carnavalskrakers in diverse cafés.

Kielegat (Breda)
Kielegat is de naam die de stad Breda draagt tijdens carnaval 2011. Op zaterdag om 13.00 uur is de intocht van Prins Lucius d’n Aller irste. Het grote feest begint pas echt om 15.11 uur, dan wordt de sleutel overgedragen. Je hoeft geen zin te hebben in al die optochten, want je kunt ook gaan feesten in verschillende kroegen. Dit is een kwestie van het centrum in lopen en een leuke kroeg uitkiezen.

Knotsenburg (Nijmegen)
Tijdens carnaval wordt Nijmegen Knotsenburg genoemd. Op zaterdag overhandigt de burgemeester de sleutel aan Prins Carnaval op het stadhuis. Kijken naar de praalwagens van de Knotsenburgse optocht kan op zondag. Ook zijn er in het carnavalsweekend diverse kroegen open waar jij lekker kunt feesten.

Mestreech (Maastricht)
In Mestreech ben je in het carnavalsweekend zonder gekke outfit niet welkom, want dan is het op straat en in cafés feesten geblazen. Op zaterdag om 13.11 uur wordt de Prins ingehaald op het station, dan vertrekt de optocht richting het stadhuis. Op zondag om 12.11 uur start de optocht vanaf het Vrijthof.

Oeteldonk (Den Bosch)
Ook kan je jouw carnaval vieren in ’t durp Oeteldonk, dat ligt in Den Bosch. Hier kan je op vrijdag om 20.33 uur al carnavallen op de Oeteldonkse Traaijout. Als jij een echte kroegtijger bent, dan moet je op zaterdag hier zijn. Dan is de grootste carnavalsdrukte in de Oeteldonkse cafés. De intocht van Prins Carnaval is op zondag. Het is niet erg als je deze mist, want in Oeteldonk is er elke dag een optocht.

Sassendonk (Zwolle)
Je kunt ook carnavallen in De parel aan de kroon van het carnaval boven de grote rivieren genaamd Sassendonk, oftewel: Zwolle. In de Sassendonkse binnenstad zijn er heel veel carnavalsactiviteiten, zo kan je in diverse cafés lekker gaan dansen op de carnavalsmuziek of je gaat kijken naar een van de optochten. De stad staat bekend om de uitbundig geklede carnavallers, dus als jij in Sassendonk bent dit weekend: alleen een boa is te weinig.

Foto via Jjoosstt – Wikipedia