Vannacht vond in Los Angeles de uitreiking van de Oscars 2011 plaats. De Oscars zijn prijzen die gaan naar de beste films van 2010. Voor de filmwereld zijn de Oscars de belangrijkste prijzen van het jaar, gisteren werden de Oscars al voor de 83ste keer uitgedeeld.

De Oscars 2011 werd gepresenteerd door Anne Hathaway en James Franco. De film The King’s Speech won het felbegeerde gouden beeldje voor beste film 2010. Maar dit is niet de enige Oscar voor The King’s Speech, in totaal gingen 4 beeldjes naar de film. De film viel in de prijzen voor beste regie, beste originele scenario en beste acteur (Colin Firth).

Ook Inception deed het goed tijdens de Oscars 2011, maar moest het doen met 4 minder belangrijke prijzen dan The King’s Speech. Inception kreeg Oscars voor het beste geluidsmontage, beste camerawerk, beste sound mixing en beste speciale effecten.

Natalie Portman heeft de titel beste actrice gekregen voor haar acteerwerk in Black Swan. De film The Social Network sleepte ook aardig wat prijzen in de wacht tijdens de Oscars 2011. Deze film over het ontstaan van Facebook ontving Oscars voor de beste filmmuziek, beste montage en het beste bewerkte scenario.

Alice in Wonderland viel ook in de prijzen. Met een beeldje voor beste kostuums en beste art direction gingen de makers naar huis. Toy Story 3 werd uitgekozen tot beste animatiefilm van 2010 en kreeg een Oscar voor de beste song. De Deense film In a better World mocht een Oscar ontvangen voor de beste buitenlandse film.


Winnaars

  • Beste film: “The King’s Speech”
  • Beste acteur in hoofdrol: Colin Firth in “The King’s Speech”
  • Beste actrice in hoofdrol: Natalie Portman in “Black Swan”
  • Beste acteur in bijrol: Christian Bale in “The Fighter”
  • Beste actrice in bijrol: Melissa Leo in “The Fighter”
  • Beste animatie: “Toy Story 3”

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=7RDkq-R5HHY&hd=1[/pro-player]

Foto’s via A.M.P.A.S.