Op seksueel gebied zijn er ontzettend veel dingen te ontdekken, waaronder beffen.  Maar wat is beffen eigenlijk?

Veel meiden hebben vast wel eens van beffen gehoord, maar hebben misschien geen idee wat het nou precies inhoudt. In principe is beffen het oraal bevredigen van de vagina van een meisje, dus met de mond en de tong.

Benamingen
Net als bij veel dingen zijn er bij beffen ook een aantal benamingen die eigenlijk allemaal hetzelfde betekenen. Zo wordt beffen ook wel eens pussy eating, muf diving of cunnilingus genoemd. De eerste twee spreken voor zich, maar de laatste heeft misschien iets meer uitleg nodig. Cunnilingus is het Latijnse woord voor beffen, cunni betekent vrouwelijk geslachtsdeel en lingus is likken.

Geweldig instrument
Je tong is altijd nat, heel beweeglijk en lekker zacht. Dus ergens is het wel logisch dat de tong een geweldig instrument is om een vrouw te prikkelen en te bevredigen. Toch zijn er een heleboel meisjes die het lastig vinden om er optimaal van te genieten.

Onzekerheid
Een grote oorzaak daarvan is voornamelijk onzekerheid. Ziet het er wel normaal uit daar beneden? Wanneer je daar zelf onzeker over bent, kun je daar over praten met je (bed)partner, maar dat is natuurlijk wel een beetje eng. Eigenlijk moet je je gewoon realiseren dat het er bij iedereen anders uit ziet, dus dat er op dat gebied geen normaal of abnormaal bestaat.

Geur
Niet alleen de vorm van de vulva is een punt van onzekerheid, maar de geur ook. Jij vindt het ook niet fijn om te zoenen met iemand die uit zijn mond stinkt, dus dan kun je hem dit ook niet aan doen. Gelukkig zijn er een heleboel producten waarmee je kunt zorgen dat je lekker ruikt, ook daar beneden.

Gebruik voor je vagina geen normale zeep, maar speciale zeep die daarvoor bedoeld is. Naast speciale zeep, bestaan er ook speciale tissues of een soort mousse om ervoor te zorgen dat het fris ruikt.

Praat
Daarnaast kan het ook zo zijn dat je vriend nog zo erg zijn best doet, maar de plank toch volledig mis slaat. Het is daarom belangrijk elkaar zo duidelijk mogelijk te vertellen wat je wel of niet lekker vindt en natuurlijk kun je hem tussendoor ook nog aanwijzingen geven.

Afwisseling
Een beetje afwisseling kan nooit geen kwaad, gebruik daarom tijdens het beffen niet alleen je tong en je mond maar ook je vingers. Zo zorg je ervoor dat jij sneller tot een hoogtepunt komt en dat hij geen kramp in zijn kaken krijgt.

Wanneer je meer ervaring hebt met beffen, kun je ook meer gaan experimenten. Kies eens voor een ander standje of gebruik bijvoorbeeld slagroom om het nog leuker te maken.

Oppassen
Er zijn mensen die denken dat je door beffen of gebeft worden zwanger kunt raken, maar dat kan absoluut niet! Wel kun je er bijvoorbeeld een soa door krijgen, zoals chlamydia, syfilis of herpes. Daarom zijn er speciale beflapjes die je op de vulva kunt leggen bij het beffen. Wanneer een beflapje gebruikt, is het voor de vrouw wel fijner om wel glijmiddel op waterbasis te gebruiken. Een beflapje kun je maar één keer gebruiken en zijn te koop met verschillende smaakjes.

In verband met aids moet je er ook op letten dat je partner geen menstruatiebloed binnen krijgt.

Geniet
Het toverwoord bij beffen is zoals bij zoveel seksuele handelingen: genieten. Ontspan je en probeer niet teveel na te denken tijdens het beffen, dan kun je er een stuk gemakkelijker van genieten dan wanneer je jezelf ondertussen helemaal gek zit te maken met de vraag of je het wel goed doet.