Er wordt een film gemaakt over het boek Meisje met negen pruiken. Sofie van der Stap schrijft in haar boek over haar succesvolle strijd tegen kanker. Het boek zal dit jaar nog in Duitsland worden verfilmd.

In haar autobiografische boek Meisje met negen pruiken vertelt Sofie hoe het is om te leven met kanker. Als studente politicologie kreeg zij op 21-jarige leeftijd te horen dat ze een kinderkanker heeft, die nog nooit is aangetroffen bij volwassenen. Om deze zeldzame vorm van kanker moet Sofie ziekenhuis in, ziekenhuis uit. In haar dagboek schrijft ze alles op wat ze mee maakt tijdens haar behandelingen.

Omdat Sofie kaal wordt door de chemotherapie gaat ze op zoek naar een goede pruik. In een theaterwinkel vindt Sofie steeds meer pruiken, die zij allemaal een naam geeft. Zo noemt ze haar eerste pruik Stella en vindt ze deze verschrikkelijk omdat die te pruikerig is. Alle negen pruiken krijgen een eigen naam en worden gedragen bij verschillende gelegenheden.

Ik ben benieuwd wie de acteurs zullen zijn voor Meisje met negen pruiken en of de film net zo goed is als het boek! Helaas duurt het nog even voordat we de film kunnen gaan bekijken, maar haar boek En wat als dit liefde is kunnen we vanaf maandag in de boekhandel vinden. Haar nieuwe boek gaat over de vriendschap tussen een 28-jarig meisje en een 63-jarige vrouw.