Gisteren werden de Grammy’s 2011 uitgereikt in Amerika. Tijdens de 53ste uitreiking van de belangrijkste muziekprijs, kwam Lady Antebellum als grote winnaar uit de bus. Zij kregen maarliefst vijf awards voor hun album Need you now en het gelijknamige nummer.

De Grammy’s 2011 werden geopend met een eerbetoon aan Aretha Franklin, die onder andere gezongen werd door Christina Aguilera. Je zou denken dat het voor een zangeres niet moeilijk is om op te treden, maar Christina kreeg het toch voor elkaar een blunder te begaan. Vlak na haar optreden viel ze op het podium toen ze het applaus in ontvangst nam. Gelukkig kon ze zich nog net op tijd vastgrijpen aan haar microfoonstandaard. Wel pijnlijk voor Christina, want vorige week kwam ze al negatief in het nieuws omdat ze het Amerikaanse volkslied verkeerd zong.

Lady Gaga wist tijdens de Grammy’s alle aandacht wel positief op zich te krijgen. Zij werd namelijk het podium opgedragen in een ei. Ze zat verstopt in een enorm doorzichtig ei en kwam hier uit te voorschijn toen zij begon met het zingen van haar nieuwe nummer “Born this way”. Lady Gaga kreeg als beloning voor haar harde werken een Grammy voor beste vrouwelijke popartiest. De Grammy voor beste mannelijke popartiest ging naar Bruno Mars, die we kennen van het nummer “Just the way you are”.

Ook Nederland mag trots zijn, want DJ Afrojack is de eerste Nederlander ooit die een Grammy heeft ontvangen. Hij kreeg de Grammy voor de beste remix, die hij gewonnen heeft voor zijn remix van Madonna’s lied Revolver. Hij bewerkte dit lied samen met David Guetta. DJ Tiësto en Junkie XL zijn wel al eens genomineerd voor een Grammy, maar zij hebben nooit gewonnen.

Voor Katy Perry was er geen firework gisteravond, zij ging namelijk als grote verliezer naar huis. Katy had goede hoop, want ze was maarliefst vier keer genomineerd. Maar helaas heeft zij geen Grammy in de wacht gesleept. Volgend jaar beter!

Bekijk alle Grammy outfits hier

Foto via PRPHoto’s