We kunnen de term een dom blondje er nog steeds inhouden. De platinablonde zangeres Christina Aguilera verdraaide gisteravond het Amerikaanse volkslied tijdens Superbowl.

Christina Aguilera had gisteren de eer om het sportevenement Superbowl te openen met het volkslied. Blijkbaar is de 30-jarige zangeres niet zo nationalistisch als haar landgenoten. Ze haalde woorden door elkaar en ze zong een zin tweemaal.

De finale van de belangrijkste competitie van het American football is bekeken door meer dan honderd miljoen mensen. Dat grote aantal zag dus ook hoe Christina Aguilera blunderde.

Kennelijk is het niet meer nodig om de tekst van het nummer nog even van te voren door te nemen. Ook de zangeres Macy Gray werd in 2001 door het Amerikaanse publiek uitgejouwd toen zij de tekst van het volkslied kwijt was.