Aanstaande vrijdag is er een groot studentenprotest op het Malieveld in Den Haag om de verhoging van het collegegeld tegen te gaan. Maar vandaag zijn er bij het Kamerdebat over de bezuinigingen op het hoger onderwijs al een aantal studenten begonnen met protesteren.

Een aantal studenten zaten op de publiekstribune tijdens het Kamerdebat over de bezuinigen op het hoger onderwijs. Toen Halbe Zijlstra, van Hoger Onderwijs, aan het woord kwam, gingen de studenten staan en begonnen ze zich tot op hun hemd uit te kleden. Alle studenten droegen een wit hemd met daarop de tekst: Kleed ons niet uit!

Tegen Zijlstra riepen de studenten “Tot op je verjaardag!” Zijn verjaardag is namelijk aanstaande vrijdag, tegelijkertijd met het grote studentenprotest waarbij hij aanwezig zal zijn. Er worden vrijdag ongeveer 11.000 studenten verwacht tijdens de demonstratie tegen de verhoging van het collegegeld.

Vind jij dit een goede actie of vind je dat de studenten te ver gegaan zijn?

Foto’s: ANP