De relatief onbekende acteur Michael Brea, die kleine rolletjes heeft gehad in Ugly Betty en Step Up 3D, heeft zijn moeder vermoord. Hij onthoofde haar met een samoeraizwaard.

Na het horen van een enorme herrie en veel geschreeuw hebben de buren de politie ingeschakeld. De buren hebben onder andere gehoord hoe de sterk gelovige Michael Brea religieuze teksten schreeuwde tijdens de daad en dat zijn moeder het uitgilde.

De politie was snel ter plaatse, maar kreeg pas na drie kwartier de deur van het appartement geopend. Zij vonden de 55-jarige moeder van de acteur onthoofd en met een aantal steekwonden in de slaapkamer. Uiteindelijk heeft de politie de acteur met een taser overmeesterd en naar een psychiatrische inrichting gebracht.

Waarom Michael Brea zijn moeder dit heeft aangedaan, is tot nu toe onbekend. Hij is inmiddels wel opgenomen in een psychiatrische inrichting.