Vandaag is bekend gemaakt dat de Telegraaf Media Groep (TMG) de netwerksite Hyves heeft overgenomen. Waarschijnlijk verandert er voor ons niet zoveel, want beide partijen zeggen dat Hyves gewoon Hyves blijft.

De missie van Hyves – Hyves verbindt Nederland – kan volgens Hyves door de samenwerking met de Telegraaf Media Groep sneller uitgevoerd worden. De oprichters van Hyves denken dat ze met deze stap nog sneller kunnen doorgroeien.

Het is niet de eerste keer dat de Telegraaf Media Groep een social media website overneemt. In 2008 namen ze de destijds drukbezochte Sugababes en Superdudes over. Een jaar later werden beide sites met verlies verkocht. Wie weet gaat hetzelfde gebeuren met Hyves!

Persoonlijk ben ik wel benieuwd hoeveel het de Telegraaf Media Groep gekost heeft, maar dat heeft het bedrijf niet bekend gemaakt.