Waarschijnlijk heb jij ook wel een slechte gewoonte die je uiterlijk meer beïnvloed dan je zou denken. Misschien bijt jij wel op je lippen of slaap je op je zij. Ik heb de slechte gewoontes voor je uiterlijk op een rijtje gezet met tips erbij om het af te leren.

In je ogen wrijven
Wrijven in je ogen is niet goed voor de huid rondom je ogen. Dit komt omdat de huid bij je ogen heel erg gevoelig is voor irritaties. Door het wrijven wordt je huid minder stevig en hierdoor krijg je rimpels en wallen. Een middel hiertegen is een yogaoefening voor je ogen: Wrijf de muizen van je hand tegen elkaar totdat ze warm zijn. Leg ze hierna zachtjes op je ogen.

Slapen met je make-up nog op
In de avond herstelt de huid zich en worden de cellen vernieuwd. Als je huid niet goed is schoongemaakt raken je poriën verstopt. Als resultaat daarvan kun je een onzuivere huid krijgen. Ook moet je je mascara eraf halen als je gaat slapen, want de kans is groot dat je haartjes verliest of dat ze afbreken.

Friemelen aan je haar
Spelen met je haar of eraan trekken is absoluut niet goed voor je haar want het raakt er door beschadigd. Het haar kan er vetter door worden splijten en in het allerergst geval uitvallen. Probeer niet meer aan je haar te zitten door bijvoorbeeld je haar op te steken.

Op je zij slapen
Als je rimpels in je gezicht en decolleté zoveel mogelijk wilt voorkomen moet je proberen om op je rug te gaan slapen. Heb je soms weleens dat je wakker wordt met allemaal lijnen over je lichaam? Hoe ouder je wordt, hoe minder snel die lijnen weggaan. Het kan zelfs voorkomen dat ze blijven staan. Dit kan allemaal voorkomen worden door te slapen op je rug.

Je haar niet lang genoeg uitspoelen
Als je je shampoo of conditioner niet goed uitspoelt kan dit vervelende vervolgen hebben voor je haar. Je haar droogt namelijk uit of wordt juist heel erg vet. Probeer je haar altijd ongeveer 3 minuten uit te spoelen.

Op je lippen bijten
Als je op lippen bijt heb je een grote kans dat je lippen er na een tijdje niet meer uitzien. Probeer elke keer als je wilt gaan bijten een lipbalsem te gebruiken.

Make-up aanbrengen met je vingers
Make-up en huidverzorging producten bevatten conserveringsmiddelen die de groei van bacteriën tegen gaan. Na een tijdje wordt de werking van de conserveringsmiddelen steeds minder. Als jij met je vingers in het potje gaat wordt de groei van bacteriën alleen maar meer gestimuleerd. Hierdoor heb je de kans dat je huid of ogen geïrriteerd raken. Het beste is om schone kwastjes en sponsjes te gebruiken.