De Xperia X8 is de nieuwste telefoon van Sony Ericsson. Dankzij de verwisselbare hoesjes kun je hem helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Zo is er een wit met roze, wit met blauw, wit met zwart, wit met zilver en een egale witte.

De Sony Ericsson Xperia X8 is een touchscreen telefoon, met drie gewone knoppen, home, menu en back. Je kunt je vier favoriete functies uitkiezen, die komen dan in de hoeken te staan, zo kun je er door één beweging naar toe gaan.

Wanneer je het scherm van de mobiel kantelt, verandert het beeld mee. Je kunt foto’s maken met de simpele 3 mega pixel camera. De knopjes daarvoor zitten aan de zijkant van de telefoon. Wanneer je muziek wilt luisteren, kun je kiezen tussen de radio of je eigen muziek. Daarnaast is Xperia X 8 voorzien van GPS en kun je er filmpjes op kijken.

Ik vind het erg origineel dat ze verschillende hoesjes hebben waar je uit kunt kiezen. Mijn favoriet is het wit met blauwe hoesje. De Sony Ericsson Xperia X8 is verkrijgbaar voor 200 euro. Maar bij een abonnement van 20 euro per maand krijg je hem gratis.