Vorig jaar werd in Leiden voor het eerst het NS Try Out Festival georganiseerd. Het is toen zo goed bevallen, dat het nu opnieuw wordt gedaan en zelfs in vier steden. De eerste editie was afgelopen weekend in Amersfoort en nu zijn er nog drie steden te gaan!

Het NS Try Out Festival is een gratis festival dat georganiseerd wordt op het station. Drie dagen lang kun je genieten van films, kunst, muziek, literatuur en theater op het unieke festivalpodium. Daarnaast zijn er een aantal workshops waar je aan mee kunt doen.

Er zullen een aantal 3FM Serious Talents optreden, waaronder de jongens van MakeBelieve en Handsome Poets. De laatste heb ik in het echt gezien en is absoluut een aanrader. Daarnaast zal de band Only Seven Left optreden, komen er een aantal dj’s en zal er een pianoconcert gehouden worden.

We kunnen ook genieten van een aantal voorproefjes van nieuwe theaterstukken en improvisatietheater. Maar wie liever naar een film kijkt, kan ook terecht op het NS Try Out Festival. De Spaanse film Vicki Christina Barcelona is één van de films die vertoond wordt.

Verschillende schrijvers zullen op het theaterpodium geïnterviewd worden. Verder zal er een kunstenaar live in één nacht een uniek kunstwerk maken. Op donderdagavond, de startavond van het festival, is te zien hoe hij begint en de volgende ochtend is het resultaat te bewonderen.

Wie het leuk vindt om iets te leren op het NS Try Out Festival, kan zich opgeven voor een workshop. Daarbij kun je kiezen uit workshops die iets te maken hebben met schrijven, muziek, cabaret of bijvoorbeeld solliciteren.

NS Try Out festival wordt van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 oktober in Groningen georganiseerd. Leiden is de week erna aan de beurt, van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 oktober. Als laatste gaat Eindhoven van start, van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 oktober.

Ik vind het een erg leuk initiatief en ga in Leiden zeker een kijkje nemen. Het hele programma kun je hier bekijken.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=gdm-QVVeKxU[/pro-player]