Het festivalseizoen loopt bijna ten einde, maar dit weekend kunnen we met zijn alle nog naar Tiel. Vrijdag 10 en zaterdag 11 september wordt daar namelijk voor de 19e keer het festival Appelpop georganiseerd.

Appelpop is een gratis festival, wat natuurlijk altijd fijn is. Er staan zowel nationale als internationale acts op het programma. Vrijdag kunnen we genieten van o.a. Gabriella Cilmi en Caro Emerald. Net als twee jaar geleden is Guus Meeuwis de afsluiter van deze avond.

Verspreid over drie podia komen ook zaterdag weer een aantal artiesten hun kunstjes vertonen. Op het hoofdpodium komen de bekendste acts voorbij. Zo treden daar o.a. Blof en Alphabeat op. Dan is er ook nog het Blossom podium. Daar spelen de, voor mij, minder bekende bands en artiesten. The Pikeys en Moss zijn o.a. bands die daar zullen optreden.

Het derde podium is het Music Mayday podium, dit podium is vernoemd naar de gelijknamige ontwikkelingsorganisatie. Er is een speciaal shirt ontworpen om geld op te halen voor één van hun projecten. Een aantal artiesten zullen het shirt dragen tijdens hun optredens. Misschien dat we de jongens van Di-rect in het shirt zullen spotten, zij zijn één van de bands die op het Music Mayday podium staan.

Appelpop wordt gehouden op vrijdagavond 10 en zaterdag 11 september. Vrijdagavond begint het om 19:00 en zaterdag ben je weer welkom vanaf 13:00. Er zal niet alleen maar muziek zijn, zo is er bijvoorbeeld ook een festivalmarkt. Het festival wordt gehouden aan de Waalkade in Tiel.