Tyra Banks wil iedereen laten weten dat ze niet alleen succesvol is als model en tv ster. Met het boek Modelland wil ze haar schrijftalenten bewijzen en de lezers meenemen naar haar fantasiewereld.

Het boek Modelland is een fictieve roman met een combinatie van magie en het modellen bestaan. Volgens Miss Banks kon ze haar gedachten de vrije loop laten en schrijven over de dingen die ze allemaal heeft meegemaakt.

Het boek gaat over een plek die Modelland heet, waar elk meisje in de wereld naar toe wil. Daar worden namelijk Intoxibellas getraind, wat beeldschone meiden zijn met speciale superkrachten. In het verhaal maak je ook kennis met een tienermeisje en haar vriendinnen, die op een magische wijze getransporteerd worden naar Modelland. Omdat ze daar eigenlijk helemaal niet horen te zijn, maken ze allerlei spannende avonturen mee.

Volgens Tyra zijn de karakters uit het verhaal deels gebaseerd op mensen en modellen uit haar leven. We weten allemaal dat het tussen Janice Dickinson en Tyra niet zo goed botert. Dus ik ben benieuwd of er ergens in het boek een gemene lelijke heks voorkomt, die gelijkenissen toont met Janice ‘Botox’ Dickinson.

Het boek Modelland van Tyra Banks zal vanaf de zomer van 2011 in de winkels liggen.