Zara heeft weer een nieuwe collectie voor mei 2010, die volgens mij nog niet echt met de zomer in gedachten is ontworpen. De kleding is namelijk nogal grauw en somber van kleur.

De nieuwe collectie van Zara legt de nadruk op het nog ietwat frisse weer van de lente. Bepaalde jurken, rokken en broeken zijn vrij lang en de kleuren zijn ook niet al te flitsend. Een opvallend item uit Zara’s collectie is de marineblauwe jurk met kattenprint, deze lijkt namelijk op een print die Miu Miu gebruikte in hun collectie voor lente 2010.

De kleding is een beetje een mix van hippie, floral en safari. Dit komt door de losse fits, de bloemenprints en de kleuren, als beige, olijfgroen en aardebruin. De jurken, rokken en broeken worden gecombineerd met katoenen of denim jasjes, de jumpsuit en de harembroek zien we overigens ook verschijnen.

Naar mijn menig is de collectie van Zara voor mei 2010, niet helemaal geslaagd. Met name de broek die van die flappen aan de zijkant van je bovenbenen heeft, dat ziet er toch belachelijk uit? En dan die beige jurk, het lijkt wel een aardappelzak. De kleuren vind ik ook niet mooi, ze zijn zo flets dat je er haast depressief van wordt. We hebben kleur nodig, want daar wordt je vrolijk van.