Het is binnenkort weer Koninginnedag en dat moet weer gevierd worden. De koningin zal haar entree maken in Zeeland, maar als je daar niet bij kan of wil zijn ga je toch gewoon naar een andere stad.

Het hele land staat binnenkort in het teken van koninginnendag en zal zich hullen in het oranje. Onze Beatrix is dan te vinden in Zeeland, maar niet alleen daar wordt een feestje gebouwd. Zo kun je bijvoorbeeld ook naar Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of  Utrecht.

Amsterdam

In Amsterdam vindt een groot evenement plaats, georganiseerd door Radio 538. Op het Museumplein zullen bekende artiesten optreden, van 12.00 tot 22.00 uur. De populaire dj’s van 538 zullen het festijn aan elkaar praten, zoals we van ze gewend zijn.  Als je dan toch in de muziek mood bent kun je ook even langswippen bij een soortgelijk evenement, maar dan van de radiozender SLAM!FM. Het wordt gehouden op het Rembrandtplein en begint ook om 12.00 uur, maar stopt om 21.00 uur. De artiesten die op zullen treden, zijn onder andere The Partysquad, The Opposites, DJ Jean, Lasgo en Chuckie.

Rotterdam

In Rotterdam beloofd Koninginnedag ook een groot feest te worden. Je kunt er naar de kermis, op het Lloyd Multi plein aan de Schiehaven. Deze zal afsluiten met een knallend vuurwerk spektakel om 22.30 uur. Op de Piet Smitkade vindt de Koninginnedance plaats, waar allerlei dj’s hun plaatjes zullen draaien. Ben je gek op koopjes, dan kun je terecht bij de vrijmarkten die door heel de stad zijn verspreid, zoals op het Hofplein, Blaak en Westersingel.

Den Haag

De Haagse Koninginnedag is overdag misschien niet zo swingend, met de rondvaartboten, ritjes in Haagse Koetsjes en de vrijmarkt op het Malieveld. Maar ’s avonds gaat het dak eraf, met enorme muziekfeesten. Hier worden verschillende soorten muziek gespeeld, zoals blues bij de Plaats, jazz en funk op de Grote Marktstraat, dance bij de Wijnhaven en pop en rock op het Spui. 

Utrecht

In het midden van het land wordt de jaarlijkse vrijmarkt weer gehouden in het centrum van Utrecht. Op het Ledig Erf gaat een ballonnenactie voor het goede doel de lucht in, waar daarna meerdere bandjes zullen optreden. En op Mariaplaats kun je je heupen losgooien en de Merenguo en Salsa mee swingen. Want hier worden namelijk workshops en demo-shows van gegeven, tussen 14.00 en 20.00 uur.