Je kent vast wel een aantal pretparken, maar ben je er ook daadwerkelijk geweest? Er is tegenwoordig in elk land wel een geweldig pretpark, maar er zijn een paar die je echt gezien moet hebben.

Of je nu jong of oud bent, een pretpark is eigenlijk altijd leuk. Als je van spanning en avontuur houdt of het liever wat rustiger aan doet, het is er allemaal te vinden in de 3 pretparken hieronder. Ikzelf heb een voorkeur voor de Efteling, maar naar de andere twee pretparken zou ik ook wel een keer willen.

Disneyland Parijs

Het pretpark ligt in Marne-la-Vallée, dichtbij Parijs. Zoals de naam al zegt draait het park om Disney en zijn de attracties geïnspireerd op hun sprookjes en films. Zo vindt je er het kasteel van Doornroosje, vele spannende attracties in het thema van films zoals Pirates of the Caribbean en Indiana Jones. Je kunt er shows bezoeken, in rondvaartboten gaan of naar het spookhuis. Het is te veel om op te noemen, dus de enige manier om erachter te komen wat er allemaal te doen is, is door zelf naar Disneyland Parijs te gaan.

Port Aventura

Dit is een Spaans themapark in Salou en behoort tot de grootste van Europa. Het pretpark heeft ook een waterpark, wat zeker prettig is bij die Spaanse warme dagen. Het park heeft vijf zones, Mediterranea, Polynesië, China, Mexico en de Far West. Daar vindt je verschillende achtbanen die natuurlijk over de kop gaan, een vrije val toren van 96 meter hoog, meerder shows en restaurants. Eigenlijk hebben ze alles wat een pretpark moet hebben, dus ook vast en zeker een bezoekje waard.

Efteling

De Efteling staat in Kaatsheuvel en heb ik dan ook vaak bezocht toen ik nog thuis woonde in Eindhoven.  Het is geschikt voor alle leeftijden, maar is vooral leuk door de achtbanen als de Python, de Vogel Rok, de Viegende Hollander en het schip de Halve Maen. Het sprookjesbos is magisch met onder andere de Fata Morgana, de prachtige Droomvlucht en de grappige Volk van Laaf. Ik vind de Efteling persoonlijk geweldig en kan niet wachten om er weer naar toe te gaan.