Anorexia is en blijft een groot probleem voor veel mensen. Zo was het ook een probleem van Sophie. Ondertussen is Sophie genezen van deze vreselijke ziekte en heeft ze er een boek over geschreven genaamd: Anorexia voor beginners.

Het boek gaat over de toen nog 15 jarige Sophie die samen met haar zusje aan een afvalrace begon. Haar zusje liet het na twee weken al voor gezien, maar Sophie ging door en het afvallen liep uit de hand. Na 4 maanden was er bijna niets meer over van haar, ze had geen energie meer, werd niet meer ongesteld en ze begon haar haar te verliezen.

In het boek Anorexia voor beginners wordt verteld hoe Sophie hulp vroeg aan haar moeder, maar ook hoe deze ziekte het gezin uit elkaar dreef en hoe ze leden onder de zware druk. Ook laat het boek zien hoe slecht hulpverlening soms kan zijn. Daarnaast vind je in het boek tekeningen die Sophie heeft gemaakt tijdens haar herstel.

Het boek is voornamelijk geschreven door Sophie’s moeder en af en toe komen er stukken van Sophie zelf langs. Als je meer informatie wilt kun je naar www.anorexiavoorbeginners.nl en op bol.com kun je het boek bestellen voor 15 euro.