In haar nieuwe tv-serie, The Price of Beauty, at Jessica Simpson een hap wormen, die ze later weer uitspuugde. Ze deed dit in de overtuiging dat haar stofwisseling hierdoor sneller zou gaan werken.

In The Price of Beauty reist Jessica Simpson samen met haar goede vrienden, assistente Cacee Cobb en haarstilist Ken Paves, de wereld rond om te laten zien dat verschillende culturen andere opvattingen van schoonheid hebben. Zo bezoekt ze Frankrijk, Marokko, Uganda, Brazilië, Japan en Thailand waar ze allerlei schoonheidsidealen en geheimen achterhaalt.

Tijdens haar zoektocht naar schoonheidstips, liet Jessica Simpson zich in Azië vertellen dat het eten van insecten je stofwisseling versnelt. Vervolgens liet ze zich overhalen om een hap wormen te eten, maar die spuugde ze al snel weer uit. In Mumbai zou je volgens de lokale bevolking mooier worden, door het drinken van koeienurine. Dit testte de blondine dan ook uit, maar hield ook dit goedje niet binnen, wat ik overigens niet gek vind. Verder kwam Jessica in aanraking met Thaise vrouwen die hun huid bleken en hun nek met grote ringen oprekken.

Volgens Jessica Simpson in The Price of Beauty een reactie op alle kritiek ze het afgelopen jaar heeft gehad, vanwege het feit dat ze een aantal kilo’s was aangekomen. Met het programma wil ze dan ook laten zien dat niemand perfect is, zelfs niet de celebs. Het programma is helaas niet op een Nederlandse zender te volgen, maar kan wel via VH1 en Youtube bekeken worden.