Dit jaar werden voor de 82ste keer de Oscars uitgereikt. Het was weer een groots evenement, met veel celebs, prachtige jurken en tranen van vreugde.

De grote winnaar van de Oscars was de film The Hurt Locker, met maar liefst zes gouden beeldjes, en kaapte daarmee de title van Beste Film onder de neus van James Cameron’s Avatar weg.

Sandra Bullock won de Oscar voor beste actrice voor haar rol in The Blind Side en om dit te vieren trakteerde ze zichzelf op een hamburger. De actrice wilde na afloop niets liever dan thuis op de bank neerploffen, haar schoenen en jurk uitdoen, van haar hamburger genieten en dan heerlijk slapen. Sandra Bullock werd, een dag voor de Oscars, nog uitgeroepen tot slechtste actrice bij de Golden Raspberry Awards. Ze is hiermee de eerste actrice die beide nominaties in hetzelfde jaar wint.

Actrice Gabourey Sidibe van de film Precious, spijbelde van school om auditie te kunnen doen. En dat leverde haar een Oscarnominatie en een stoel naast Meryl Streep op. Er bestaan dus toch goede redenen om van school te spijbelen.

Ik ben benieuwd waar de winnaars hun gouden beeldjes gaan neerzetten, op de schoorsteenmantel of op het toilet misschien? Kate Winslet bewaart haar Oscar namelijk op het toilet, dit heeft ze gedaan zodat iedereen het beeldje even stiekem kan vasthouden.