Afgelopen donderdag is Invictus uitgekomen in de bioscopen. Dit is een waar gebeurd verhaal over hoe Nelson Mandela de handen ineen slaat met de captain van het Zuid-Afrikaanse rugbyteam, Francios Pienaar, om op die manier hun land te verenigen.

De film vertelt het waargebeurde verhaal over Nelson Mandela die toen der tijd verkozen werd als president. Hij was er heilig van overtuigd dat hij zijn volk weer kon herenigen doormiddel van sport. Daarom steunt hij het Zuid-Afrikaanse rugbyteam, dat door veel mensen als een kansloos team werd gezien.

Nelson Mandela wordt gespeeld door Morgan Freeman en Francios Pienaar wordt (helaas) gespeeld door Matt Damon.

Ik zelf doe ook aan rugby en ik vind het echt leuk dat er eindelijk eens een goede film uitkomt die niet alleen een mooi en waar gebeurd verhaal vertelt, maar ook laat zien wat rugby een beetje inhoudt. Ik ga dan ook zeker weten deze film bekijken!

Trailer: Invictus
[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”38720″]