Als je bezig bent om je rijbewijs te halen moet je natuurlijk eerst rijles hebben, maar hoe weet je nou zeker of jouw rijlessen kloppen? Ik heb wat punten samengesteld om dit te checken.

Leskaart
Elke rijschool is verplicht om te werken met leskaarten waar de afspraken en evt. vorderingen worden bijgehouden. Daar zijn speciale voorgedrukte systemen voor, maar het kan zijn dat jouw rijschool een eigen systeem heeft.

Afspraken nakomen
Als de rijschool waarbij je zit goed geregeld is dan komt jouw instructeur ook op tijd voorrijden. Hier mag je je rijschool ook best aan herinneren. Let er natuurlijk wel op dat het soms druk op de weg kan zijn. Maar als jouw instructeur elke keer te laat komt, moet je hier zeker wel wat van zeggen. Let er ook op hoelang je les krijgt. Je moet zo lang les krijgen als waar je voor betaalt.

Alle lesonderdelen aanbod
Je instructeur hoort jou vorderingen bij te houden. Zo kun je elke keer verdergaan met leren waar je gebleven was. Let hier op en als je te vaak het zelfde doet, moet je dit aangeven. Of als je vindt dat je iets meer wilt leren, dan is het ook belangrijk dat je dit aangeeft.

Eeuwig hulp krijgen of zelfstandig rijden
Het doel van rijles is natuurlijk uiteindelijk zelf te kunnen rijden. Dit leer je moeilijk als je instructeur je eeuwig blijft helpen met van alles. Als dit vaak bij jou gebeurd moet je dit aangeven, want anders kan je blijven lessen wat je wilt maar leer je het niet.

Geldzaken
Let goed op waarvoor je betaalt. Zorg ervoor dat je alle rijlessen krijgt en dat je niet teveel betaalt voor je praktijkexamens. Wist je namelijk al dat de eerste keer praktijk examen duurder is dan een herexamen? Hier gaan namelijk veel mensen mee de fout in. Vraag altijd de prijzen na.