Val jij ook altijd op foute vriendjes en baal je hier ontzettend van? Kijk dan mee naar onderstaande karaktereigenschappen van een goede jongen. Deze 6 punten helpen je misschien met het vinden van de ware.

Betrouwbaar

Iemand die we kunnen vertrouwen willen we allemaal in ons leven. Betrouwbaarheid is dan ook een van de karaktereigenschappen van een goede jongen. Niemand wilt voor verrassingen komen te staan omdat je dingen niet van elkaar weet. Natuurlijk weet je het nooit 100 procent zeker, maar je komt er snel genoeg achter of hij tegen je liegt. Als dit het geval is, kun je maar beter vertrekken en op zoek gaan naar een ander.

Omgang met geld

Het is erg aantrekkelijk als een jongen een gevulde bankrekening heeft, maar dat hoort niet bij een goede karaktereigenschap. Zijn omgang met geld is wel belangrijk. Je wilt niet te maken krijgen met een vriend die afhankelijk is van jou omdat hij zelf geen cent heeft te makken. Het is altijd belangrijk om elkaar hierin te steunen, maar laat jezelf niet leeg plukken.

Grappig

Lachen maakt veel mensen gelukkig en daarom is een grappige jongen altijd fijn. Hoe moeilijk het leven af en toe ook kan zijn, elkaar opbeuren is erg verfrissend. Niemand zit te wachten op een vriendje dat alleen maar zeurt en alles somber inziet. Flauwe en sarcastische opmerkingen maken zijn hier ook zeker geen onderdeel van.

Is makkelijk in omgang

Een goede jongen is ook makkelijk in de omgang. Je moet je namelijk niet bezwaard voelen om hem iets te vertellen. Als je het gevoel hebt dat je op je tenen moet lopen en angstig wordt, dan kun je maar beter snel wegwezen. Een vriend die je waardeert zal altijd zijn best doen om naar je te luisteren, hoe vervelend hij het misschien ook vindt.

Toont respect

Een andere karaktereigenschap van een goede jongen is het tonen van respect. Hij laat zijn manieren zien en behandeld iedereen zo goed mogelijk. Het lijkt mij vreselijk om met iemand te moeten omgaan die altijd brutaal en onbeschoft is tegen anderen. Je vriend hoort jou ook te accepteren zoals je bent, wanneer dit niet gebeurt wijs je hem maar naar de deur.

Is gedreven

Tot slot is een grote gedrevenheid ook een karaktereigenschap van een goede jongen. Hij probeert iets te maken van zijn leven en stelt zijn doelen. Zo hoef je niet bang te zijn dat hij een nietsnut is die alleen maar op de bank wil hangen. Niks is meer frustrerend dan een vriend die niks uitvoert, terwijl jij keihard werkt en studeert.