Slecht nieuws voor iedereen die graag nog de nieuwste Twilight film Breaking Dawn wil bekijken, de film kan namelijk epileptische aanvallen veroorzaken. In Amerika zijn al meerdere mensen onwel geworden tijdens het kijken van de film.

De nieuwe Twilight film Breaking Dawn, die afgelopen maand in Nederland in première is gegaan, kan epileptische aanvallen uitlokken. De scène waarin Bella een baby krijgt is het gevaarlijkst. Hierin is te zien hoe de baby uit Bella wil breken en omdat te voorkomen maakt Edward haar buik open. Tijdens deze scène zijn er veel flitsen in de kleuren zwart, wit en rood te zien.

Bioscoop

Volgens specialisten lokken de felle flitsen aanvallen uit bij mensen die gevoelig zijn voor fotosensitieve epilepsie. Door de lichtflitsen in de scène kregen sommige bezoekers last van lichtgevoeligheid die bij sommige mensen heeft geleid tot epileptische aanvallen. In Amerika zijn al meerdere mensen onwel uit de bioscoopzaal afgevoerd.

Wel is het zo dat het effect van de felle lichten in de bioscoopzalen een stuk heftiger is dan wanneer je de film thuis op de bank kijkt. Ik heb de film zelf nog niet gezien, maar ben nu wel erg benieuwd geworden naar de heftige geboortescène van Bella’s baby!