Recept voor chocoladetaart

Chocola is misschien wel 1 van de lekkerste dingen op aarde voor veel meisjes. Hierom heb ik dan ook een recept uit gezocht met chocola, namelijk chocoladetaart!

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 5 eieren
  • 125 aardappelmeel
  • 125 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 16 gram gist
  • Een springvorm van 22 cm in doorsnede
  • Aardbeien of kersenjam
  • 1 plak chocola naar keuze
  • 1 schep poedersuiker
  • slagroom

Hoe?
Scheid de dooiers en het eiwit al eerst. Daarna klop je het eiwit stijf en voeg je 50 gram suiker toe. Klop dan de dooiers in een grote kom goed op. Doe er ongeveer 10 theelepels lauwwarm water bij en voeg ook 150 gram suiker toe. Roer tot dit mengsel tot het een zachte crème wordt.

Doe dan het eiwit bij de crème en zeef er de bloem, aardappelmeel en gist over. Schep de ingrediënten voorzichtig door elkaar. Voeg dan de gesmolten boter toe en schep alles nog een keer door elkaar.

Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten. Laat de taart afkoelen en haal hem dan uit de springvorm.

Snijd nu de taart verticaal door midden en bedek de onderste laag met jam en druk dan de bovenste helft er weer op.

Smelt nu de chocolade en doe er een flinke schep poedersuiker in en giet dit over de taart.

Eet smakelijk!

Over de auteur

1 reactie

  1. Ik mis even de toevoeging van de chocola in het deeg. Er staat dat de reep chocola gesmolten moet worden en na het bakken over de cake moet, maar waarom zit er geen chocola in het deeg zelf?

Leave A Reply

css.php