Weet je niet meer zo goed wat je met je vriendinnen kunt doen? Hebben jullie al veel activiteiten gedaan en ben je inspiratieloos voor leuke en nieuwe activiteiten? Wellicht is een toernooi dan een goed idee om te organiseren. Je kunt er dan voor kiezen om jullie favoriete sport te spelen of juist een nieuwe sport uit te proberen, denk hierbij aan hockey, voetbal of simpelweg hardlopen. Op deze manier ben je met je vriendinnen bezig op een competitieve manier en is het ook nog eens spannend. Lees snel verder voor een aantal tips om jouw toernooitje nog spannender te maken!

Maak afspraken

Ten eerste is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Bepaal bijvoorbeeld ten eerste een sport en datum. Hierbij is het belangrijk dat iedereen de sport leuk vind en dat natuurlijk iedereen kan op de afgesproken datum. Als je er onderling niet uitkomt kun je bijvoorbeeld een poll opzetten. Hierbij spreken jullie dan af dat de sport en datum met de meeste stemmen doorslaggevend zijn. Daarnaast is het belangrijk om een plaats te bepalen. Heb je bijvoorbeeld in de buurt een sportveld waar jullie je toernooi kunnen houden? Of is het de bedoeling om een ruimte te huren? Als je een ruimte wilt huren, is het ook belangrijk om afspraken te maken over de kosten. 

Wie en wat moet er aanwezig zijn?

Verder is het belangrijk om te bepalen wie er aanwezig moet zijn op het toernooi. Hebben jullie bijvoorbeeld een scheidsrechter nodig? Dan kun je vrienden of familie vragen, maar je kunt er ook voor kiezen om een professionele scheidsrechter in te schakelen. Let hierbij ook weer op dat bij een professionele scheidsrechter natuurlijk kosten komen kijken. Hier moet wel iedereen achter staan. Daarnaast zijn de materialen bij een toernooi natuurlijk erg belangrijk. Wanneer je kiest voor een voetbaltoernooi moeten er natuurlijk een bal en doelen aanwezig zijn. Bedenk hierbij van tevoren goed wie dit gaat regelen en hoe jullie aan de materialen gaan komen. 

Beloningen en prijzen?

Om een toernooi extra spannend te maken en iedereen extra gemotiveerd te krijgen, kun je er voor kiezen om een prijs aan het winnende team of de winnaar te geven. Dit kan natuurlijk van alles zijn, maar een echte winnaarsbokaal is natuurlijk wel erg leuk. Een mooie prijs kan je gemakkelijk bestellen bij Boccale. Je kunt er ook voor kiezen om iedereen een kleine beker mee te geven als herdenking aan het toernooi. Spreek hierbij ook onderling af wie dit gaat uitzoeken en regelen. Verder is het ook leuk om mensen die zijn komen kijken of mee kopen helpen een bedankje te geven.