Tegenwoordig zie je in steeds meer winkels kleding van bamboe liggen. Misschien heb je het zelfs wel eens gekocht, denk hierbij aan onderbroeken of t-shirts van bamboe. Hierbij denk je misschien enkel aan een natuurlijk product, maar bamboe heeft veel meer voordelen ten opzichte van traditionele materialen, zoals katoen. Maar welke voordelen zijn dit dan? Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Zacht

Bamboe is ten eerste erg zacht, wat natuurlijk erg fijn is voor je huid. Met name als je een gevoelige huid hebt, is bamboe aan te raden. Bamboe wordt dan ook wel vergeleken met de zachtheid van zijde. Zijde is natuurlijk een erg duur product en je zult dan ook niet snel een onderbroek van zijde aanschaffen. Bamboe is zo zacht door de structuur van de vezels, wat overeenkomt met de structuur van zijdedraad. Hierdoor is bamboe kleding geschikt voor dagelijks gebruik, zowel voor onderkleding als ieder ander kledingstuk.

Absorberend

Daarnaast is bamboe erg absorberend. Dit wilt zeggen dat het materiaal enorm goed vocht vast houdt, zoals zweet. Heb jij dus last van overmatig zweten? Dan is het bijvoorbeeld aan te raden om een bamboe t-shirt en bamboe onderbroek te dragen onder je andere kleding. Doordat de bamboe onderkleding veel zweet zal opnemen, zal het minder snel in je zichtbare kleding doordringen en zul je dus minder snel last hebben van zweetplekken. Naast dat bamboe wel drie keer zoveel vocht absorbeert als katoen, verdampt het vocht ook veel sneller. Wanneer je dus kiest om enkel een bamboe t-shirt te dragen zal het vocht, zoals zweet, wat in je t-shirt trekt ook sneller verdampen.

Antibacterieel en hypoallergeen

Naast dat bamboe erg zacht en absorberend is, is het ook antibacterieel en hypoallergeen. De vezels in de bamboe kleding zijn bacterie- en schimmelwerend van nature. Dit wil zeggen dat lichaamsgeuren, zoals zweet, geen kans hebben om te overleven en als snel zullen weggaan. Zelfs als je een bamboe t-shirt meerder keren draagt, blijft je t-shirt hierdoor langer fris ruiken. Daarnaast is het ook hypoallergeen, oftewel je kleren zijn jeuk en irritatie vrij. Heb jij dus altijd last bij het dragen van een katoenen shirt van irritaties? Dan is een kledingstuk van bamboe ideaal voor jou. Als je dus een allergie hebt waardoor je bepaalde kleding niet kunt dragen, kun je bamboe kleding wél dragen. Dit komt door de schimmelwerende eigenschap van de structuur van bamboe. Tegenwoordig hoef je dan ook niet meer beperkt te zijn in je kledingkeuze, aangezien er genoeg leuke kleuren, prints en ontwerpen zijn op basis van bamboekleding.