Inmiddels werken we al allemaal een lange tijd thuis en hierdoor bewegen we dan ook minder. De corona kilo’s vliegen eraan en dat is niet gewenst als de zomer weer in zicht is. Gelukkig zijn er een aantal handige tips om door te voeren tijdens je werkdagen om toch wat fitter te blijven. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Begin je dag fris en fruitig

Als je veel thuis werkt zul je opstaan en al snel achter je computer kruipen, alleen is dit helemaal niet gezond. Je bereid jezelf dan ook helemaal niet voor op een werkdag, terwijl je dit onbewust wel deed, wanneer je je klaar maakte en naar je werk toe ging. Het is dan ook belangrijk om je dag te beginnen met een goed ochtendritueel met bijvoorbeeld douchen, aankleden, ontbijten en misschien wel een stuk wandelen of fietsen. Hierdoor begin jij fris en fruitig je werkdag en kan je er de hele dag tegenaan. 

Pauze

Het volgende moment dat je ‘fit’ in kunt vullen is je pauze. Hierbij is het dan ook erg belangrijk dat je even niet achter een scherm gaat zitten, dus ook niet even je social media bekijken op je telefoon. Het is in je pauze tijd om even een frisse neus te halen en bijvoorbeeld een rondje te gaan wandelen of een aantal korte oefeningen te doen. Doe dit bijvoorbeeld met een vriend of collega in de buurt en ontspan zo even heerlijk tussen het harde werken door. 

Eindig je dag sportief

Als je dan je werkdag erop hebt zitten en je een voldaan gevoel hebt, is het tijd om nog even aan de slag te gaan op bijvoorbeeld een fitnessapparaat. Bekijk bijvoorbeeld eens deze lijst van loopbanden. Het is dan ook verstandig om eerst deze review van deze populaire loopband te bekijken voordat je een loopband aanschaft. Door zo’n apparaat thuis aan te schaffen zul je snellers eens een kwartiertje of een half uur op de loopband gaan staan. Hierdoor zul je je uiteindelijk veel fitter voelen. Het lijkt misschien zwaar om na je werk dag ook nog eens te gaan sporten, maar je zult al snel merken dat dit je juist energie geeft. 

 

Kortom, door je dag efficiënt in te delen en wat vaker achter je scherm vandaan te gaan en juist meer naar buiten te gaan of op de loopband te gaan staan, zul je je veel fitter voelen. Daarnaast is je voeding ook erg belangrijk. Vervang bijvoorbeeld koekjes en andere ongezonde snacks voor gezondere opties, zoals fruit. Hierdoor ben je minder snel moe na een dag werken en zul je ook beter slapen.