We kennen het allemaal wel. Even je telefoon, laptop of een ander apparaat opladen. Tenminste dat denk je, maar wanneer je het kastje of de lade met alle snoeren optrekt, weet je niet waar je moet beginnen. Alle draden zitten in elkaar en het duurt zeker tien minuten voordat je het juiste oplaadsnoer hebt gevonden en uit de knoop hebt gehaald. Gelukkig zijn er tegenwoordig draadloze opladers waarmee dit probleem voorkomen kan worden. Naast dit voordeel hebben draadloze opladers nog veel meer voordelen. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder!

Overal en snel opladen

Wanneer je kiest voor draadloos opladen, kun je snel en gemakkelijk je telefoon opladen, waar je ook bent. Hierdoor heb je dus geen last meer van kabels en rommel. Daarnaast is het idee ontstaan dat een draadloze lader minder snel oplaad, maar juist het tegendeel is waar. Een draadloze oplader kan namelijk erg snel je telefoon opladen. Hierbij is het enkel wel belangrijk dat je telefoontoestel compatibel is met de draadloze oplader. Dit wil zeggen dat je telefoon goed aansluit op de draadloze oplader. Op deze manier wordt jouw telefoon met de hoogst haalbare snelheid opgeladen. Hierdoor kan een draadloze oplader juist vele malen sneller opladen in plaats van gebruik te maken van een reguliere oplaadkabel. 

Inductief of resonant?

Er zijn over het algemeen twee verschillende soorten draadloos opladen. Zo kun je kiezen voor inductief of resonant opladen. Bij inductief opladen maak je gebruik van een draadloze oplader waar je je telefoon op neer moet leggen. Er is dus fysiek contact nodig om je telefoon op te laden. Wanneer je kiest voor resonant opladen, kun je je telefoon zelfs in je handen houden en gebruik maken van de telefoon. Hierbij hoeft je telefoon namelijk enkel in de buurt te zijn van de draadloze oplader om op te laden. De telefoon en oplader hoeven dus geen fysiek contact te maken, waardoor jij rustig door kunt gaan met het bekijken van je social media tijdlijn. Wie wilt dat nu niet?

Verschillende modellen en merken

Bovendien kunnen er ook vaak verschillende modellen en zelfs merken opgeladen worden met dezelfde draadloze oplader. Hierdoor hoef je niet allemaal meer over een eigen oplader te beschikken, maar kun je gemakkelijk samen doen. Ook wanneer je bijvoorbeeld visite krijgt en iemand is zijn of haar oplader vergeten, dan kan diegene altijd zijn of haar telefoon opladen met een draadloze oplader. Hierbij is het natuurlijk wel van belang dat de betreffende telefoon draadloos opladen ondersteunt. 

Gebruik maken van een draadloze oplader is dus ideaal. Je hebt geen last meer van honderden snoeren en ellendige knopen. Je kunt overal en snel opladen en de oplader is ook nog eens geschikt voor verschillende modellen en merken.