Eigenlijk is er maar één reden nodig om over te gaan tot de aanschaf van een seksspeeltje: omdat je dit zelf wilt. Maar vind je dit niet genoeg, dan zijn er nog meer dan genoeg andere redenen die je wellicht over de streep kunnen trekken.

1: Makkelijk en snel

Voor wie vooral praktisch is ingesteld: om tot een climax te komen heb je wanneer je daar een speeltje bij gebruikt vaak een stuk minder tijd nodig dan wanneer je ‘handmatig’ aan de slag gaat. Bovendien kost het een stuk minder inspanning en is succes vrijwel gegarandeerd. Ideaal voor wanneer je niet zoveel tijd hebt, altijd haast hebt of gewoon even geen zin hebt in veel gedoe en gefrummel.

2: Voor als je alleen bent

Wie single is, en geen behoefte heeft aan wisselende partners om toch in de seksuele behoeften te voorzien, kan een speeltje echt een uitkomst zijn. Sexspeeltjes zijn er in alle soorten en maten, voor mannen en vrouwen. Veel van deze speeltjes zijn erop gericht om het gevoel van de gemeenschap zo goed mogelijk na te bootsen. Prettig, voor de momenten waarop je dat mist en het toch een beetje wil ervaren. Maar ook een vibrator blijft voor vrouwen natuurlijk mateloos populair, en niet alleen voor single vrouwen. Er zijn genoeg mensen die ook binnen een relatie zo nu en dan een momentje voor zichzelf inlassen om even te genieten. Niks raars aan!

3: Om het extra spannend te maken

Ben je al lang bij dezelfde partner, dan weet je inmiddels wel van elkaar wat de ander fijn vindt en wel effect bepaalde handelingen of aanrakingen op de ander hebben. Handig, maar ook een beetje voorspelbaar en misschien zelfs saai. De kans is groot dat seks er iedere keer min of meer hetzelfde uitziet. Speeltjes kunnen helpen dit patroon te doorbreken en een beetje extra spanning tussen de lakens terug te brengen.

4: Omdat je het ooit geprobeerd moet hebben

Het is natuurlijk niet zo dat je leven niet compleet is zonder dat je ooit een speeltje hebt geprobeerd. Er zijn waarschijnlijk wel hogere doelen die je jezelf hebt gesteld. Maar dat het jammer is, ja, dat kun je wel zeggen. Speeltjes zijn niet voor niets zo populair, heel veel mensen beleven er heel wat genot en plezier van. Het zou toch zonde zijn als jij dat nooit hebt ervaren?

5: Omdat je er nieuwe dingen mee kan ontdekken

Speeltjes kunnen voor ervaringen zorgen die op geen enkele andere manier te bereiken zijn. Ze kunnen je daarnaast ook helpen om nieuwe dingen over jezelf te ontdekken. Misschien had je geen idee dat je iets lekker vond, tot je er bij het gebruik van een speeltje achter kwam. Ga er dus ook vooral mee aan de slag om jezelf en eventueel je partner nog beter mee te leren kennen, en nog beter te ontdekken wat jullie lekker vinden. Daar heb je ook op de lange termijn alleen maar profijt van.