Snelle, ofwel Lars Bos, is een Nederlandse rapper en zanger. Hij is geboren op 3 oktober 1995 in Gorssel. 

Het begin

Snelle maakt al een lange tijd muziek, namelijk vanaf 2007, toch is hij pas sinds kort erg bekend. Hij studeerde aan de Herman Brood Academie. In 2019 bracht Snelle meerdere nummers uit, waaronder Scars en Plankgas. Deze nummers werden een hit en kwamen binnen in de top Nederlandse Top 40. Plankgas is in samenwerking met Frenna en werd in bekroond met een platina plaat. Voor Scars kreeg hij een gouden en een platina plaat. Bovendien won hij met dit nummer de FunX Music Award in de categorie Best Song. 

Reünie

Zijn succes begon na het uitbrengen van het nummer ‘Reünie’. Dit nummer is deels autobiografisch. Hij is vroeger erg gepest door zijn hazenlip. In het nummer beschrijft hij dit pestgedrag en de volgende reünie waar hij binnenkomt als een succesvolle rapper. Het nummer kwam voor in de Alarmschijf van Qmusic. Dit is een titel die in Nederland elke week wordt toegekend aan een ander nummer zodat het extra bekendheid krijgt. Mede hierdoor ging het hard en werd Snelle uitgenodigd voor verschillende radio- en tv programma’s. Ook in België werd het nummer volop geluisterd. Bovendien werd het een nummer 1-hit in de Single Top 100 en kreeg een notering in de Top 2000. 

2020

Ook in 2020 scoorde Snelle hit na hit. Hij bracht nummer ‘Smoorverliefd’ uit. In dit nummer waarschuwt Snelle voor telefoongebruik op de fiets, dit was in samenwerking met verzekeringsmaatschappij Interpolis. Nadat de verzekeringsmaatschappij Snelle had benaderd en Snelle de verschrikkelijke verhalen hoorde van ongelukken, was hij al snel om en wilde hij meewerken door een nummer te maken. Hiermee kregen ongelukken door telefoongebruik op de fiets extra aandacht en werden jongeren er bewust van. De bijbehorende videoclip versterkt de boodschap. Het gaat over twee verliefde tieners. De jongen is constant met het meisje aan het appen, ook op zijn fiets. Uiteindelijk krijgt hij een dodelijk ongeluk. Kort daarna bracht hij de singles ‘17 miljoen mensen’ en ‘Kleur’ uit. ‘17 miljoen mensen’ maakte Snelle samen met Divina Michelle na aanleiding van het coronavirus. Het nummer werd veel gedraaid en behaalde een nummer 1-positie in de Single Top 100. Het is de nieuwe versie van het nummer ‘15 miljoen mensen’ van Fluitsma & Van Tijn. Het nummer ‘In de schuur’ in samenwerking met Ronnie Flex werd ook een hit en behaalde een nummer 10-positie in de Single Top 100. Verder werd er in 2020 bekend dat Snelle een plaats inneemt als jurylid van ‘The Voice Kids’. Daarnaast werd er ook aangekondigd dat we in 2021 een documentaire van Snelle kunnen verwachten. De documentaire ‘Snelle: zonder jas naar buiten’ zal te zien zijn op Netflix. 

 

Snelle is dus in een korte tijd erg hard gegaan en bekend geworden. Naast dat we zijn nummers kunnen luisteren op Spotify is hij ook te vinden op andere social media kanalen. Op zijn Instagramaccount @mcsnelle heeft hij ruim 550.000 volgers en kun je veel fotos en video’s van zijn werk verwachten.