Kelvin Boerma, ook wel bekend als Kalvijn, is een Nederlandse YouTuber. Hij is geboren op 19 mei 1996 in Meedhuizen. 

Hoe is het begonnen?

In 2010 richtte Kelvin het YouTube kanaal ‘TheKelVlog’ op. Later veranderde hij dit in de huidige naam ‘Kalvijn’. Hij plaatst hier veel verschillende foto’s op, maar altijd met een komisch randje. Zo publiceert hij verschillende series zoals ‘BN’ers op de Boerderij’, ‘PRANKHUIS’ en ‘De Grote YouTube Show’, maar ook vlogs. Een leuk weetje is dat Kelvin graag rode paprika’s eet en dus ook in zijn video’s. Inmiddels gebruikt hij dit als een soort handelsmerk. In 2018 bereikte hij de mijlpaal van 1 miljoen abonnees, inmiddels zijn dit er al 1,27 miljoen. In 2011 begon hij een YouTube kanaal met zijn vriend Peter de Harder genaamd ‘Cinematics’. Dit is een engelstalig kanaal wat voorheen ‘The Creators Production’ heette. Op dit kanaal verschenen vlogs van de vrienden samen, maar ook sketches. Dit zijn korte komische optredens. Er verschenen ook video’s op waarop het duo hun mening gaf over verschillende films. Peter en Kelvin vielen vrij snel op met dit account en wonnen dan ook al snel verschillende prijzen, zoals de ‘YouTube Next Up Competitie’ en ‘Jongeren van het Jaar 2013’. In 2014 gingen de jongens samenwerken met Endemol en werd het YouTube kanaal ‘The World Of Cinemates’ in het leven geroepen. Hierop waren voornamelijk video’s te zien hoe het duo samen video’s maakten, een kijkje achter de schermen dus. Toch werd later alle video’s van dit kanaal verwijderd en veranderde het in de ‘Challenges Cup’. Op dit format gingen verschillende YouTubers de strijd met elkaar, onder wie Kelvin Boerma. 

En nog veel meer…

Naast YouTube is Kelvin nog met veel meer dingen bezig. Zo is hij een van de oprichters van VEED. Hierbij hoort een jaarlijks VEED festival waarbij de VEED awards worden uitgereikt. Hierbij worden er prijzen uitgereikt aan verschillende online bekendheden, waaronder youtubers. Verder deed Kelvin mee aan verschillende programma’s, zoals Roadtrippers en Expeditie Robinson, en verscheen zelfs in verschillende films. Zo speelde hij in ‘De Film van Dylan Haegens’ en ‘Elvy’s Wereld: So Ibiza!’. In 2018 bracht Kelvin ook zijn eerste boek uit ‘Van Niks Naar Clicks’. Hierin legt hij uit hoe je clicks kunt genereren. Naast vlogs en andere video’s maak Kalvijn ook verschillende nummers. Zo heeft hij verschillende nummers alleen uitgebracht, zoals ‘Nu al miljonair’ en ‘Ik word papa’. Daarnaast heeft hij ook nummers in samenwerking met bekende artiesten, zoals ‘Expeditie’ met Shary-An en ‘Leuke sfeer wel’ met Snollebollekes. 

 

Kelvin Boerma is als Kalvijn te vinden op YouTube, maar daarnaast is hij ook erg actief op andere social media kanalen. Zo heeft hij op zijn Instagram account @kalvijn ook 1 miljoen volgers. Hij plaatst hier foto’s en video’s over zijn leven, zowel privé als zakelijk. Hier kun je dus ook foto’s verwachten samen met zijn vriendin Nina Warink. Kelvin en Nina hebben inmiddels 10 jaar een relatie en Nina heeft ook haar eigen YouTube kanaal waar ze vlogs en andere video’s plaatst.