We kijken er allemaal na uit en hopen dan ook dat we aankomende zomer weer gezellige zomerse avonden met vriendinnen kunnen hebben. Nu dat nog niet kan, kunnen we ons wel alvast troosten met het maken van voorbereidingen voor wanneer het wel weer kan. Weet je nog niet goed hoe je de gezellige zomeravonden kunt inplannen? Lees dan snel verder voor een aantal leuke ideeën!

Spelletjesavond

Nu we nog niet weten of de terrasjes alweer open zijn richting de zomer, kun je je maar beter alvast voorbereiden op zomerse avonden met vriendinnen thuis. Het is dan super gezellig om een spelletjesavond te organiseren. Doe een spel dat jullie vaak samen spelen of laat iedereen een spel meenemen en beslis ter plekke welke jullie willen uitproberen. Je kunt ook een bingo avond organiseren met leuke kado’s. Iedereen kan een klein cadeautje kopen en die kun je vervolgens winnen met de bingo. 

Cocktail night

Naast een spelletjes avond is het ook leuk om een cocktailavond te organiseren. Ook dit kun  je weer naar eigen wens invullen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat jij alle cocktails bedenkt en verzorgt, maar jullie kunnen ook afspreken dat iedereen een cocktail bedenkt en het meeneemt. Op deze manier heb je verschillende drankjes. Dit kun je combineren met eten, denk hierbij bijvoorbeeld aan kleine gerechtjes en bij elk gerecht een passend drankje. 

Samen eten

Gezellig een avondje samen wat eten is altijd goed. Je kunt dan gaan voor een uitgebreid diner en alles voorbereiden, maar het is meestal net zo gezellig als het wat rustiger aandoet. Op deze manier kun jij ook genieten van de avond en sta je niet de hele avond in de keuken. Denk bijvoorbeeld aan een zomerse frisse salade of doe de airfryer of BBQ aan. De BBQ aanzetten is natuurlijk gezellig, maar ook nog eens makkelijk, omdat iedereen haar eigen eten op de BBQ kan leggen. Hier kun je dan wat brood met dips en een kleine salade serveren. Bovendien is een airfryer schoonmaken of een BBQ schoonmaken zo gebeurd. 

 

Bovendien is het natuurlijk ook leuk om een combinatie te maken van deze verschillende ideeën. Ga bijvoorbeeld eerst lekker BBQ’en en maak daarna overheerlijke cocktails. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een latere zomerse avond met een bingo en wat eten en drinken. Verder maakt het natuurlijk eigenlijk niet uit wat je gaat doen, want het is altijd gezellig met je vriendinnen. Een film of serie kijken op Netflix kan dan ook jullie favoriete activiteit zijn en dan is dat ook zeker leuk om te doen tijdens een zomerse avond.