Is het tijd voor wat verandering in je interieur? Of ben je net verhuisd en ben je geïnteresseerd in de trends op het gebied van vloeren? Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat het ook betaalbaar is. Lees daarom snel verder voor de meest betaalbare trendy vloertypes die je helemaal kunt matchen met jouw interieur. 

Tegels

Je zult wel denken tegels een trendy vloertype? Ja zeker! Tegenwoordig is de tegel weer helemaal in. Denk aan een mooie strakke vloertegel met een mooi reliëf erin of juist een strakke afwerking. Bovendien zijn tegels in alle soorten en maten te verkrijgen. Zo kun je kiezen voor een grote vierkante XXL-tegel, maar ook een klein zeshoekigtegeltje. Daarnaast kun je voor allerlei kleuren en afwerkingen kiezen. Ga je voor een beige glans tegel of juist een robuuste betonlook tegel? Er zijn dus genoeg opties waardoor er altijd wel een tegel is die bij jouw interieur past. Daarnaast zijn tegels ook nog eens enorm praktisch. Ze kunnen tegen een stootje en zijn gemakkelijk schoon te maken. Bovendien zie je steeds vaker dat tegels van binnen naar buiten door worden gelegd. Op deze manier wordt er een geheel gecreëerd en zorgt het voor een rustige uitstraling. 

PVC vloeren

Naast tegels zijn PVC vloeren ook echt een trend op het gebied van vloertypes. Maar wat is eigenlijk PVC? PVC staat voor polyvinylchloride en bestaat uit verschillende lagen kunststof. Bovendien bestaat de bovenste laag uit een beschermlaag, waardoor de vloer erg sterk is. Een groot voordeel van PVC vloeren is het tal aan mogelijkheden wat betreft patroon en designs. De vloer is er in zoveel mogelijke combinaties dat er altijd wel een vloer is die bij jou en je interieur past. Daarnaast is een PVC vloer ook erg onderhoudsvriendelijk. De vloer heeft een vlak oppervlak en is daardoor erg makkelijk schoon te houden. De vloer is dan ook waterbestendig, dus er is geen stress als je iets laat vallen. Even afnemen en er is niks meer van te zien. Verder is de vloer niet te dik, maar beschikt het wel over geluiddempende eigenschappen. Dus woon je in een appartement of een tussenwoning en wil je niet je buren tot last zijn? Ook als je partner vaak later naar bed gaat of juist vroeg eruit moet, is het prettig als je niet wakker wordt van zijn of haar voetstappen. Daarnaast zijn betaalbare PVC-vloeren ook erg geschikt voor vloerverwarming. Doordat de vloer niet erg dik is, zul je snel de warmte van de vloerverwarming voelen. Verder beschikt het over de eigenschappen om zich aan te passen aan de hitte en dus de vloerverwarming, waardoor je geen last zult hebben van breuken of bollingen in je vloer. Bovendien is het zacht voor de voeten en makkelijk te verwijderen en weer te plaatsen wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen. 

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden voor een trendy vloer die bij jouw interieur past. Door te kiezen voor tegels of een PVC-vloer kun je de vloer helemaal aanpassen aan jouw wensen. Bekijk voordat je een keuze gaat maken goed de voordelen van iedere vloer.