Wij eten in Nederland gemiddeld zo’n 5 kilo chocolade per jaar. Dat betekent gemiddeld 1 reep chocolade per week! Een enorme hoeveelheid als je het zo bedenkt. Toch is chocolade ook ergens wel goed voor je en wel om de volgende redenen.

 1. Chocolade is goed voor je hersenen

  Mensen die chocolade eten, hebben een beter geheugen. Ook gaat het de achteruitgaan van je geheugen tegen. Mensen die elke week een stukje chocolade eten scoren beter op geheugentesten dan mensen die dat niet doen. Dit komt door de stof flavonolen. Hierdoor wordt de toevoer van bloed naar je hersenen bevorderd.

 2. Het is goed voor je huid

  Tenminste, pure chocolade dan. Antioxidanten die erin zitten zorgen ervoor dat je huid dikker, strakker en zachter wordt. Dat wil toch iedereen? Daarnaast beschermt het ook tegen UV-straling. Ideaal dus, pak die pure chocolade er maar bij.

 3. Je wordt er gelukkig van

  Stiekem weten we dit wel een beetje, maar hij hoort toch in het lijstje. Door de polyfenolen die in chocolade zitten geeft het je een gelukkig gevoel. Je wordt een stuk kalmer en je voelt je tevreden. Ook geeft chocolade je meer energie en vermindert het stress.

 4. Je leert er beter van

  Chocolade kan je helpen met het hoofdrekenen. Als je dus voor je examen of proefwerk chocolade eet of drinkt (ja chocolademelk mag ook!), heb je er echt profijt van. Dit komt door de flavonoïden in chocolade.

 5. Het is goed voor je gebit

  Snoepen goed voor je gebit? Wel als je pure chocolade neemt! De chocolade bevat namelijk theobromine en dat is goed voor je tandglazuur. Nog beter, het versterkt het zelfs.

 6. Het helpt tegen vermoeidheid

  Mensen met chronische vermoeidheid worden door het eten van chocolade minder moe, angstig en depressief. Dit komt door het stofje polyfenolen. Polyfenolen zorgen ervoor dat er extra serotonine wordt aangemaakt, waardoor je dus minder snel moe wordt.

Foto: Aleksandra85foto