tips deadline halen
Deadlines zijn vreselijk. Of het nou voor je werk is, je toetsen of je profielwerkstuk, een deadline halen is voor sommigen nou eenmaal enorm lastig. Vaak begin je te laat en moet je enorm stressen om het toch nog op tijd af te krijgen. Met deze tips maak je het naar je deadline toe werken misschien iets minder lastig.

 1. Schrijf je deadline op

  Ontzettend belangrijk! Dit betekent dus niet alleen maar in je agenda, maar schrijf het ook op een briefje. Dit briefje hang je bijvoorbeeld op boven je bureau of op de deur. Zo word je er constant aan herinnerd dat je de deadline moet halen en dat hij dichterbij komt! Schrijf bijvoorbeeld ook op wat je allemaal moet doen en niet alleen wanneer je deadline is. Zo maak je het overzichtelijk voor jezelf en geeft dit meer rust in je hoofd.

 2. Vertel het anderen

  Als jij je deadline niet haalt, ben je daar zelf verantwoordelijk voor. Je hoeft je dan niet alleen te verantwoorden aan jezelf, iets dat eigenlijk heel makkelijk is. Als jij je deadline tegen meer mensen vertelt, zal je aan iedereen moeten vertellen waarom je je deadline niet hebt gehaald. Dit is ontzettend lastig om te vertellen, waardoor je waarschijnlijk sneller je deadline probeert te halen.

 3. Stel tussendoor deadlines

  Werk niet alleen maar naar die grote deadline toe, maar stel voor jezelf tussendoor ook deadlines. Zo kan je je grote opdracht in delen opdelen en geeft dit ook weer veel meer rust in je hoofd en bij het werken.

 4. Beloon jezelf!

  Spreek met jezelf af dat je iets leuks mag kopen of doen als je je deadline hebt gehaald. Wees hiermee dan ook gewoon streng voor jezelf! Als je je deadline niet haalt, dan krijg je je beloning ook niet. Dit kan verschillen tot die geweldige tas die je al zo lang wilt of een weekend niet uit mogen als je de deadline niet haalt. Kijk naar wat jij belangrijk vindt.

 5. Leg je telefoon weg

  Als iets heel erg afleidend is, is het wel je telefoon. Helaas heb je soms je laptop nodig om te werken, maar mocht dit niet het geval zijn, leg je ook je laptop weg. Als je geen afleiding hebt, werk je veel sneller dan als je wel afleiding hebt. Zo is die deadline halen al een stuk makkelijker.

Foto: Startup Stock Photos