Afgelopen woensdag was ik nog aanwezig bij de spectaculaire show van zanger Miguel. Gisteravond was het voor mij alweer tijd om een kijkje te nemen bij het concert van R&B ster Trey Songz. In dit artikel lees je wat ik allemaal heb ervaren tijdens dit optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Locatie

Ik was al 1 keer eerder in de Heineken Music Hall geweest, dit was in april 2012 toen ik rapper Drake ging bewonderen. Toch heb ik mijn ogen opnieuw uitgekeken op deze grote evenementenlocatie. Bij binnenkomst heeft het gebouw niet alleen ruime entreehallen en veel kassa’s maar ook diverse bars die je voorzien van eten en drinken.

Misschien had ik het niet moeten doen, maar ik maakte wel een beetje een vergelijking met mijn beleving van een aantal dagen terug in de Paradiso. Toen vond ik de sfeer erg warm en tijdloos aanvoelen, gisteren was dit heel anders. Jammer genoeg is de vormgeving en aankleding van de Heineken Music Hall een stuk minder aantrekkelijk. Dit komt waarschijnlijk door de enorme ruimtes, die daarentegen wel ideaal zijn voor grote concerten.

 Voorprogramma

Helaas heb ik niet veel van het voorprogramma van Trey Songz kunnen zien. Ik kan jullie daarom hierover maar weinig vertellen. Toen ik de zaal rond 20:30 uur binnenliep zag ik wel dat de Nederlandse zanger Jayh zijn kunsten liet horen. Ik heb nog net aan kunnen meegenieten van zijn nummers Mijn Baby en Ik Ga Hard.


Jayh

Gelukkig heb ik deze artiest al eens eerder zien optreden en ben ik wel bekend met zijn muziek. Je kunt Jayh, die eigenlijk de naam Jaouad Ait Taleb Nasser heeft, het beste plaatsen in de categorie urban. Hij heeft ook meegedaan met het programma op volle toeren van rapper Ali B, het is mogelijk dat je hem daarvan kent.

Trey Songz

Om 21:10 uur was het tijd voor het hoofdprogramma van Trey Songz. Volgens de organisator was het concert, in het teken van zijn nieuwe album Chapter V, niet uitverkocht. Naar mijn mening waren de zaal en de zitplaatsen wel zo goed als vol.

Toen de lichten eenmaal werden gedimd, begonnen de fans keihard te gillen. Ik kon daardoor ook goed merken dat er in het publiek enorm veel vrouwen zaten. Vervolgens begon de band te spelen en werd de spanning enorm groot. Toen verscheen Trey Songz eindelijk op het podium. Terwijl de R&B zanger met zijn show begon, viel het mij op dat het geluid echt prachtig was. Dit was namelijk zo goed dat ik zijn stem en de instrumenten tot in de details kon horen. Daarnaast had ik een ideaal plekje gevonden op de tribune waardoor ik ook nog erg goed zicht had.


Trey Songz in de Heineken Music Hall

Als ik het optreden van Trey Songz moet beschrijven dan denk ik dat ik met verrassend, een heel eind kom. Ik vond het eerlijk gezegd een beetje vreemd dat zijn tour in het teken van nieuwe plaat stond. Tijdens het concert had ik het idee dat hij vooral zijn oude nummers liet horen. Dat vond ik niet bepaald vervelend want deze liedjes kon ik namelijk maar al te goed. Zo kwamen Already Taken, Bottoms Up, Can’t Be Friends en Neighbours Know My Name, allemaal voorbij.

Ik heb in ieder geval erg genoten van deze show, waarvoor je 43,45 euro per kaartje moest betalen. Mijn verwachting van deze zanger is enorm overtroffen. Live was hij namelijk net zo goed als op zijn album en dat is zeker een pluspunt. Toch waren er wel een aantal minpuntjes te benoemen. Zo vond ik het decor behoorlijk saai, waren de lichten erg fel en mochten de danseressen van mij wel thuisblijven. Als ik Trey Songz alleen op zijn performance moet beoordelen, dan krijgt hij van mij een 9.

Foto’s via websites Trey Songz en Jayh