Ik vind het altijd erg leuk om aanstormende bandjes te ontdekken op festivals en concerten. Daarom heb ik ook een waslijst met bandjes die ik goed vind, maar de Amerikaanse band Lifehouse is bij uitstek mijn favoriet.

Ik ben gek op bandjes die net wat minder commercieel zijn. Ondanks ik naar veel bandjes luister, staat Lifehouse bij mij op nummer 1. Ik luister hun muziek al jaren en ik word het nooit zat! Lifehouse is een poprockband die in 2001 doorbrak met de hit Hanging by a Moment. De titel zegt je misschien niks, maar je kent het vast wel. Nadat ze een aantal goede cd’s hadden uitgebracht, was het even stil rondom Lifehouse. Eind 2009 maakte ze weer een comeback met de top 40 hit Halfway Gone.

In Nederland is deze band niet erg bekend. Ze staan, ondanks hun goede nummers, daarom niet vaak in de hitlijsten. Toch zijn ze wel een aantal keer in concert geweest en deze heb ik natuurlijk ook bezocht!

Mijn favoriete nummers van Lifehouse:

All In

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”38796″]

From Where You Are

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”38797″]

Broken

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”38798″]