Wie volgend studiejaar een studentenkamer wil huren, moet er een aardig bedrag voor neertellen. De kamers waren voorheen al er prijzig, maar nu is het nog duurder geworden. Het is namelijk met 45 euro per maand gestegen.

Vorig jaar betaalde studenten, die een kamer huurden bij particulieren via Kamernet.nl, nog 358 euro per maand. Volgens de bemiddelingswebsite is dit nu opgelopen naar 403 euro per maand. Studenten zijn nu dus 45 euro per maand meer kwijt aan onderdak. De kamers die worden aangeboden, zijn wel 3 vierkante meter groter, schrijft de Volkskrant.

De prijsstijging heeft volgens een woordvoerder te maken met de langstudeerdersboete. Studenten maken hun studie zo snel mogelijk af en verlaten daarna gelijk hun kamer. Voor kamerverhuurders is het heel aantrekkelijk om de prijs omhoog te gooien wanneer er een nieuwe huurder inkomt.