Steeds meer bachelorstudenten van de universiteit behalen sneller hun diploma. 49 procent van de studenten die in 2007/2008 begonnen zijn, hadden binnen vier jaar hun bachelorpapiertje op zak. Dit is 9 procent meer ten opzichte van de studenten die in 2004/2005  gestart zijn met hun studie.

Dit meldde het Centraal Bureau van Statistiek vandaag. De bachelor studenten behalen mogelijk sneller hun diploma, omdat veel universiteiten het bindend studieadvies hebben ingevoerd. Ook de ‘harde knip’ heeft er mee te maken. Door deze invoering kunnen studenten zich pas inschrijven voor een masteropleiding, nadat zij hun bachelor hebben afgerond.

De stijging was vooral te zien in de gezondheidssector. Het aantal afgestudeerden in deze sector is namelijk met 18 procent gestegen. Ook de bètastudenten die techniek, bouw, natuurwetenschappen, informatica en industriewetenschappen studeren, doen het tegenwoordig beter.