Natuurlijk is het Glee week omdat veel meiden heel erg fan zijn van deze serie, maar persoonlijk vind ik Glee helemaal niets. Ik ben vast niet de enige, daarom zocht ik uit waarom mensen Glee haten.

Wat mij als eerste opviel tijdens mijn zoektocht, is dat er veel mensen een hekel aan Glee hebben omdat ze niet gediend zijn van alles wat ook maar een beetje met homoseksualiteit te maken heeft. Voor de duidelijkheid, ik behoor niet tot die mensen. Ik was behoorlijk geschokt door sommige uitspraken die mensen op internet plaatsen vanwege homohaat. Op de details zullen we maar niet ingaan, maar ik moet zeggen dat ik bijna een Gleek werd door al deze haat!

Seks

Naast homoseksualiteit, komt er ook seks voor in de tv-serie. Vooral in Amerika is er veel discussie over dit onderwerp, zeker wanneer dit gewoon ’s avonds op de tv is. Volgens tegenstanders van de serie wordt seks bij jongeren veel te normaal gevonden, is te lezen in een artikel op CNN. Glee zou er voor zorgen dat jongeren op een verkeerde manier met seks omgaan. Glee geeft hierop als commentaar dat ze het juist bespreekbaar willen maken, ook met het oog op veilige seks.

Volgens de site Christwire zou Glee bovendien ouders voor de gek houden, doordat de eerste 15 minuten van elke aflevering heel braaf houdt. Wanneer de ouders na een tijdje de kamer uitgaan omdat ze geloven dat hun kinderen naar een acceptabel tv-programma kijken, gaat het programma volgens Christwire juist op dat moment over naar de scenes die meer met seks te maken hebben.

Liedjes

De laatste groep mensen heeft, net als ik, helemaal niets tegen het homoseksuele gedeelte, maar houdt gewoon niet van alle vrolijk gezongen liedjes. Ik ben al niet iemand die van series houdt, maar deze is wel heel erg vrolijk en kleurig en blij. Ik vind de boodschap van Glee heel goed, maar ik ben er nu eenmaal geen fan van. Zijn er nog meer mensen die er zo over denken?