Als het aan Australische onderzoekers ligt komt er een waarschuwing op energiedrankjes te staan. Energiedranken, zoals Red Bull en Golden Power, vormen namelijk een steeds groter gevaar voor de volksgezondheid.

In het wetenschapsblad Medical Journal of Australia schreven onderzoekers dat energiedrankjes een steeds groter gevaar voor onze gezondheid vormen en daarom voorzien moeten worden van een waarschuwing. De onderzoekers baseerden dit advies na een onderzoek waarbij ze keken naar de oproepen voor het alarmnummer.

Alcohol

In het onderzoek werd er gekeken naar de oproepen voor de alarmnummer in de Australische staat New South Wales in de afgelopen jaren. In 2010 werden de hulpdiensten ruim 5 keer vaker gebeld als in 2004. De meeste telefoontjes kwamen ’s avonds en ’s nachts binnen en ging het om jongeren die energiedrankjes hadden gemengd met alcohol.

Volgens de onderzoekers kunnen de energiedrankjes zorgen voor een overdosis cafeïne. Dit kan bij sommige mensen leiden tot hallucinaties of epileptische aanvallen.