In tegenstelling tot de eerdere verhalen heet de baby van Beyoncé en Jay-Z geen Ivy Blue Carter, maar Blue Ivy Carter. Het idee van de naam zou van Jay-Z komen aangezien die nogal gek is op de kleur blauw.

Laat de roze muisjes maar komen voor baby Blue. Gisteren kwam het meisje in het Lenox Hill ziekenhuis in Manhatten ter wereld. Werd er eerst nog gezegd dat de baby de naam Ivy Blue Carter zou dragen, inmiddels is het duidelijk dat het kindje Blue Ivy Carter heet. De naam van Blue zou geïnspireerd zijn op de lievelingskleur van Jay-Z en het cijfer 4.

Jay-Z Blue

De lievelingskleur van Jay-Z is overduidelijk blauw, zo heeft hij drie albums uitgebracht met deze kleur in de titel, The Blueprint, The Blueprint 2 en The Blueprint 3. Daarnaast zou hij zelfs werken aan zijn eigen kleur, Jay-Z Blue. Ivy zou geïnspireerd zijn op IV, het Romeinse cijfer voor 4. Het getal 4 is het lievelingsgetal van Beyoncé en Jay-Z omdat ze beide op de 4e jarig zijn, net als de moeder van Beyoncé. Daarnaast zijn de 2 ook getrouwd op 4 april.

Ik vind de naam Blue Ivy best apart, toch is er hier al een rel over ontstaan. In Boston is er een evenementenbureau wat dezelfde naam heeft als de nieuwe spruit van Beyoncé en Jay-Z. Eigenaresse Veronica van evenementenbureau Blue Ivy ontvangt sinds de geboorte van de baby talloze telefoontjes, e-mails en Facebook berichten. Ze denkt dat Beyoncé afwist van het bestaan van haar bedrijf omdat vlak voor het weekend iemand Blue Ivy had gezocht op Google en de site van Veronica’s bedrijf bovenaan stond.

Divagedrag

Niet alleen de naam Blue Ivy is in opspraak geraakt, ook het divagedrag van de kersverse ouders blijft niet onbesproken. Zo zouden Beyoncé en Jay-Z voor ruim 1,3 miljoen dollar een groot deel van het ziekenhuis af hebben gehuurd. Daarnaast zou het sterrenkoppel een eigen team beveiligers ingehuurd hebben wat de beveiliging van het ziekenhuis overnam. Verschillende ouders waren woedend, zo konden ze niet bij hun eigen pasgeboren baby´s zijn omdat de gehele afdeling was afgesloten.

Foto’s via PRPhotos en Blue Ivy