Ben je net aan een nieuwe studie begonnen en valt het reizen je toch wel tegen? Je kunt er dan voor kiezen om op kamers te gaan. Hieronder vind je 4 manieren om een kamer te vinden.

Internet

Internet is een goede manier om te beginnen met zoeken naar een kamer. Er zijn veel speciale kamersites waar kamers aangeboden worden en waar je dan op kunt reageren. Kamernet is 1 van de grootste zoeksite voor kamers. Op deze site vind je heel veel verschillende kamers het enige nadeel is dat je hier wel moet betalen om op een kamer te reageren. Er zijn ook soortgelijke sites die gratis zijn, alleen is het aanbod daar vaak kleiner. Daarnaast kun je ook op Marktplaats kijken, daar worden regelmatig kamers aangeboden.

Eigen netwerk

Gebruik je eigen netwerk bij het vinden van een kamer. Laat je omgeving weten dat je op zoek bent en wie weet kom je zo wel via het nichtje van de zus van de vriendin van je buurvrouw aan een kamer. Maak ook gebruik van je netwerk op internet. Kijk op Facebook en Hyves op de aangeboden/gevraagd pagina of plaats zelf een oproepje.

School

Kijk eens op school op de mededelingsborden, misschien hangt daar wel een advertentie voor een kamer. Ook kun je zelf een briefje ophangen. Daarnaast kun je misschien via je klasgenoten of studentenvereniging aan een kamer proberen te komen.

Bemiddelingsbureaus

Een andere goede optie is je inschrijven bij een bemiddelingsbureau voor studentenhuisversteviging. Veel studentensteden hebben hier speciale organisaties voor. Zoek je een kamer in Utrecht meld je dan aan bij de SSH. Mocht je liever in Amsterdam, Leiden, Delft of Den Haag wonen is het verstandig je in te schrijven bij DUWO. Bij deze bemiddelingsbureaus betaal je vaak eenmalig inschrijfgeld en een extra voordeel is dat de kamerprijzen relatief laag zijn. Enig nadeel is dat er met wachtlijsten gewerkt wordt en het daarom even kan duren voordat je aan de beurt bent.