In Amerikaanse winkels vind je sinds kort een scanner die je vertelt welke kledingmaat je hebt. Hierdoor hoef je niet meer met verschillende maten de paskamer in.

Als je aan het winkelen bent, pak je meestal 2 of meer maten van elk kledingstuk dat je wilt passen. Je weet immers nooit hoe het shirtje of de broek zal vallen, dus moet je ze allebei proberen. Dan zit je ook nog eens met het probleem dat elk merk andere maten heeft, zodat je helemaal niet meer weet welke maat je moet pakken.

In Amerika hebben ze nu een scanner in winkels geplaatst die je vertelt welke maat je hebt, zodat je niet meer hoeft te sjouwen met meerdere kledingstukken. Ook geeft de scanner aan bij welke merken de kleding het beste zal passen.

Gelukkig mag je gewoon je kleding aanhouden terwijl 196 kleine antennes je lichaam scannen. Deze antennes meten met zwakke radiogolven je lichaam op meer dan 200.000 verschillende punten! Met de informatie van de antennes zoekt de scanner de juiste maat voor je op bij verschillende merken. Na de scan krijg je de uitslag, met daarop vooral de merken die jou het beste zullen passen. De scan is gratis en onafhankelijk, de merken kunnen niet betalen om vaker op de uitslag te verschijnen. Of de scan naar Nederland komt is nog maar af te wachten, hoewel de Bijenkorf en de V&D begin dit jaar aangaven interesse te hebben in zo’n superscanner..