Vanavond is het zo ver, dan gaat het Cannes Filmfestival 2011 van start. Veel celebrities zullen nu onderweg zijn naar de Franse badplaats Cannes om ’s werelds grootste filmfestival bij te wonen.

Tussen 11 en 22 mei zullen de onbetaalbare limousines van celebrities weer over de Franse boulevards in Cannes rijden en dan uiteraard voornamelijk over La Croisette. Hier staat namelijk het Palais des Festivals et des Congrès, het gebouw waar de 64e editie van het Cannes Filmfestival plaatsvindt.

Gouden Palm

Voor veel filmproducenten is dit festival de kans om hun nieuwe films aan de buitenwereld te tonen en vooral om de Gouden Palm binnen te halen, dit is 1 van de belangrijkste filmprijzen die je kunt krijgen. Zo zit Jude Law onder andere in de jury en Robert de Niro is de jury-voorzitter.

Sarkozy

Het Cannes Filmfestival 2011 wordt geopend met de film Midnight in Paris, geregisseerd door Woody Allen. Hierin speelt de vrouw van Franse president Sarkozy een rol, maar helaas kan zij er niet bij zijn, terwijl Cannes voor haar bijna om de hoek is! Misschien heeft het ermee te maken dat op hetzelfde festival ook de film La Conquete wordt getoond, waarin haar man erg wordt bekritiseerd.

Andere celebrities

Gelukkig draait het festival niet om de presidentsvrouw, want voor de première van Pirates of the Caribbean 4 is Johnny Depp aanwezig. Ook Brad Pitt en Angelina Jolie, oftewel Brangelina zullen op de rode loper verschijnen en Owen Wilson is idem dito van de partij.

Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar welke film dit jaar de Gouden Palm gaat, maar hier gaat niet het grootste gedeelte van mijn aandacht naar uit. Ik ben namelijk veel nieuwsgieriger in welke jurken de celebrities op de rode loper verschijnen en wie met wie aankomt op het Cannes Filmfestival.