Twee weken geleden konden we al genieten van het nummer Born This Way van Lady Gaga. De videoclip hiervan is gisteravond uitgebracht en gaat over de geboorte van een nieuw ras mensen. Roept dit bij jou ook vreemde gedachtes op?

et nu we aan het nummer Born This Way van Lady Gaga gewend zijn, lanceerde de zangeres gisteravond de bijbehorende videoclip. Erg groot nieuws is het niet, want we verwachtten de videoclip al. Afgelopen zaterdag twitterde Lady Gaga: Na alle whiskey, lippenstift en nachtenlang redigeren is de Born This Way video klaar.

Het nummer staat nu al op de 3e plek in de Nederlandse Single Top 100 en gaat over het verschil over het goede en kwade. Ook zingt de zangeres over een nieuw soort mens dat onbevooroordeeld is. Haar nummer had veel commotie omdat het veel weg had van Express Yourself van Madonna, maar voor haar videoclip laat Lady Gaga zich ook inspireren door anderen. Ze laat veel indrukken zien van Micheal Jacksons clip Thriller en zelfs de witte handschoentjes komen in beeld.

Ik vind de videoclip erg bizar, tot het smerige toe. De personages zijn een mix van Star Trek en Lord of the Rings, maar dan een paar stapjes verder. Behalve dat verwacht ik bij zo’n extrinsieke videoclip ook wel een bijzonder nummer, maar de zangeres laat niet veel van haar muzikaliteit en originaliteit horen.

Lady Gaga kwam tijdens haar optreden op de Grammy uitreikingen twee weken terug uit een ei te voorschijn. Dit zou een symbool moeten zijn van de geboorte van het nieuwe ras mensen.